Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Etikett

Jó tudni!

Egy masszázs nyugtató és megújító élmény, de egyes szabályokat fontos ismerni, és ajánlatos betartani, hogy ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe.

Az alábbiakban segíteni szeretnék abban, hogy hogyan foglaljanak időpontot, mit viseljenek a kezelés alatt, stb.

Érdemes a következő alapvető dolgokkal tisztába lenni, hogy még nagyszerűbb élményekkel gazdagodhasson.

 

Érkezés, elsõ kezelés:


Mindig érkezzen pontosan, és legalább 5 perccel a kezelés kezdete előtt, mivel a foglalás a kezelés kezdetére vonatkozik, előtte pedig még fel kell készítenie a testét a kezelésre: átöltözni, felfrissíteni testét, nyugalomba helyezni magát.

Ha elkésik, az Ön kezelésének idejéből lesz levonva, mivel az Ön után érkezők kezelésének is pontosan kell elkezdődnie.

Amennyiben Ön az első alkalommal jár masszőrnél bátran kérdezzen, ha valamiben nem biztos.

A kezelés végeztével a masszőr ott fogja hagyni Önt a szobában, hogy Ön pihenni tudjon még egy kicsit kezelés után.

Ilyenkor 5 percnél tovább nem illik bent tartózkodni, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne maradjon bent, miután a kezelője kiment.

Ez az idő azért jár Önnek, hogy lassan felüljön, kicsit magához térjen a kezelés okozta más állapotból, nyugodtan fel tudjon öltözködni, és esetleg elfogyassza az innivalóját.

Azonban Ön után nyilván más vendéget is várnak, ezért tíz percnél több időt nem illik bent tölteni a kezelés vége után.

 

Mit viseljen a kezelés közben:


Ha nem szeretne fehérneműjétől megválni a masszázs idejére, érdemes váltás fehérneművel készülni, mert az a masszázs, vagy egyéb testkezelés közben olajos,krémes stb. lehet.

Amennyiben részkezelést kap, fehérnemű viselése elfogadott, de ne hagyjon magán hátmasszázs esetén sem szoros nadrágot, övet, vagy gyűrődésre hajlamos szoknyát.

A masszőr általában elhagyja a szobát, amíg Ön kényelmesen felfekszik a masszázs ágyra, és magára helyezi az előkészített törölközőt.

Általában a masszázsoknál mindig csak azt a testrészt takarják ki, amit éppen kezelnek.
Egyes masszázsoknál (főleg olajos kezelések) nem ajánlott/praktikus a ruha viselete, annak ellenére, hogy az intim zónákat természetesen nem érintik, és a teljes kezelés alatt törölközővel lesznek letakarva.

A kezelések ideje alatt nem ajánlott ékszer, óra viselete.

 

 

Egyedi igények:

 

A legtöbb kezelés az Ön kívánsága szerint módosítható.

Bátran jelezze, ha kívánsága vagy valamivel problémája van pl. túl sok a fény, túl hideg van, túl meleg van stb.-, kezelője készséggel fog segíteni, hogy Ön jól érezze magát.

Jelezze akár többször is, hogy milyen erősségű masszázst szeretne, hogy hol masszírozzák erőteljesebben, hol kevésbé, illetve hol egyáltalán ne.

Ha kérdése van, tegye fel.

 

Egészségügyi feltételek:


Ha valamilyen egészségügyi problémája van, feltétlenül jelezze már a bejelentkezéskor, mert elképzelhető, hogy az Ön által választott kezelés nem ajánlott az Ön egészsége érdekében.

Amennyiben bőrbetegsége van, vagy a szervezetében bárhol gyulladás van, illetve betegsége az kontraindikációk közé sorolható, csak teljes gyógyulása utána masszíroztasson.

 

Evés és ivás a kezelések előtt:


A kezelést megelőző legalább egy órában már ne egyen. A kezelés előtt 2 órával, és a kezelés után, azonban érdemes több folyadékot fogyasztania, mivel ilyenkor az anyagcsere felgyorsul, és a méregtelenítés könnyebb a test számára.