Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Manuálterápiás masszázs.

2018.07.01

 

A manuálterápia kézzel végzett gyógyító fogások speciális rendszere, melyet az ízületek, csigolyák csökkent mozgékonysága esetén alkalmazom, amelyhez az izmok merevsége, fájdalmassága társul.

Amikor a csigolyák elmozdulnak a helyes pozícióból, nyomást gyakorolnak a kilépő idegpályákra, a tünetek először karjainkban vagy lábainkban jelentkeznek. 
A huzamosabb ideig fennálló izületi blokkolódás, csigolya elmozdulás komoly betegségek oka is lehet, az izomfeszültségből lassan izommerevség lesz, ami korlátozza a csigolyákat a szabad mozgásban, és létrejön az izületi
beszűkülés.

A beszűkült izület kimozgatása egy szigorú pozícióhoz, és irányhoz kötött gyors, és erőteljes mozdulattal történik. Ilyenkor hallhatóak azok a bizonyos ropogások, amelyek ijesztőek lehetnek, de szakszerű elvégzésük veszélytelen.
Már az első kezelés után komoly javulást érhetünk el, gyakran úgy érezhetjük, mintha újjászülettünk volna. 
Mivel a testünk szimmetriája is fokozatosan visszaáll, ezért azok az izmok, amelyek eddig kompenzálták súlypontunk elmozdulását, végre visszaállhatnak eredeti tónusukba, ami nagyon kellemes, ellazult közérzetet ad egész napra.

Kezelő eljárások típusai:

Relaxáció : Masszás - célja az izomgörcsök, feszülések oldása.

Mobilizatio : Kimozgatás : Az izületi mozgás normális terjedelmének helyreállítására irányul.

Manipulatio : Izületre gyakorolt közvetlen behatás, melyet rövid, gyors lökés formájában végzek.

A kezelés ellenjavallatai:

- Előrehaladt csontritkulás
- Csontelhalás
- Csonttörés repedés
- Vérzékenyég véralvadási problémák
- Akut gyulladás